AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (+stalviršiui pabarstyti)
200 gramų sviesto (šalto)
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
15 šaukštelių obuolienės (tinka ir kitokia tiršta uogienė)
Viršui:
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį riešutų (smulkintų, naudojau graikinius)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus su kepimo milteliais persijojau.
2.
Šaltą sviestą sutarkavau burokine tarka ir sumaišiau su miltais, t.y. trindama tarp pirštų, suformavau trupinius.
3.
Į masę subėriau cukrų, įmušiau 2 kiaušinius ir užminkiau tešlą.
4.
Ant silikoninio kilimėlio (arba galima ant miltais pabarstyto stalviršio) iš tešlos iškočiojau stačiakampį ir supjausčiau į 30 juostelių (maždaug 3*12 cm ), tad man išėjo padaryti 15 sausainių.
5.
Aptepimui išplakiau 1 kiaušinį.
6.
Pusę paruoštų sausainių aptepiau uogiene, ant jų sudėjau po kitą sausainuką, aptepiau kiaušinio plakiniu ir apibarsčiau smulkintais graikiniais riešutais. Paruoštus sausainius sudėjau į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, palikdama tarpus.
7.
Kepiau iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.