TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Jogurtinis tortas su bananų pagrindu
Jogurtinis tortas su bananais

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
2 vienetai bananų (gerai sunokusių)
95 gramai miltų
1 vienetas kiaušinių (mažo)
50 gramų cukraus
2 šaukštai aliejaus (bekvapio)
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio cinamono
šiek tiek druskos
pagal skonį vanilės
Kremui:
400 gramų graikiško jogurto (arba kreminės varškės)
200 gramų balto šokolado
3 šaukštai vandens
7 gramai želatinos
pagal skonį vanilės
Viršui:
400 gramų vandens
1 pakelis aviečių želė (77 gr)
0.5 šaukštelio želatinos
šiek tiek aviečių (naudojau šaldytas)
šiek tiek granatų sėklų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bananus nulupti ir sutrinti, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, vanilę, cinamoną, šiek tiek druskos. Įpilti aliejų ir viską gerai išplakti. Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir dar šiek tiek paplakti.

2.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, sutepti aliejumi ir supilti tešlą. Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepus padui išimti iš orkaitės ir leisti formoje visiškai atvėsti.

3.
Kremui želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. Po to pašildyti, kad želatina visiškai ištirptų, neužvirinti!

4.
Baltą šokoladą išlydyti vandens vonelėje, sumaišyti su jogurtu, vanilę ir ištirpinta želatina. Supilti į torto formą ant atvėsusio biksvito, ir dėti į šaldytvuą, kad sustingtų.

5.
Aviečių žėlė paruošti pagal instrukciją, tik vandens pilti 400 mililitrų ir įmaišyti 0.5 šaukštelio želatinos. Palikti atvėsti.

6.
Ant sustingusio torto sluoksnio sudėti uogas, atsargiai, po kelis šaukštus užpilti aviečių žėlė ir dėti vėl į šaldytuvą, kad vėl sustingtų.


Patarimai:

Tortą ruošiau 20 cm skersmens formoje.




admin · 2020-01-07 12:00 · 538 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt