AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių (L dydžio)
190 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų pieno
100 mililitrų aliejaus (naudojome saulėgrąžų)
90 gramų cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių (naudojome Dr. Oetker)
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus (naudojome Dr. Oetker)
Įdarui:
2 vienetai mandarinų (šviežių arba mažos skardinės konservuotų)
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo (ar 36%)
2 šaukštai cukraus pudros
2 lašai vanilės aromato (naudojome Dr. Oetker)
Papuošimui:
pagal poreikį pabarstukų (naudojome Dr. Oetker)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
2.
Kiaušinių trynius lengvai paplakti (šakute ar šluotele) su pienu, aliejumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Įsijoti miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai išmaišyti, kad neliktų sausų gumuliukų.
3.
Baltymus elektriniu plakikliu išplakti iki standumo (panašiai kaip morengui) ir baltumo - kad pakėlus ir apvertus šluotelę jie išlaikytų formą ir nevarvėtų.
4.
Baltymus labai atsargiai, per kelis kartus, patogiau silikonine mentele įmaišyti į tešlą. Maišyti iš apačios į viršų, kad nesukristų baltymai.
5.
Kepimo formos dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi. Naudojome 23 cm skersmens formą, nusegamais kraštais - pirmiausia išklojome dugną, užsegėme kraštus. Prie krašto pridėjome ilgą kepimo popieriaus juostą.
6.
Atsargiai (kad nenukristų kepimo popieriaus juosta) supilti tešlą.
7.
Dėti kepti į iki 160 C laipsnių įkaitintą orkaitę (kaitinimas viršus - apačia, be vėjelio) įkaitintą orkaitę apie 50 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ir ištraukus jis sausas - reiškia iškepė, jei aplipęs tešla - kepti dar 5 minutes ir tikrinti.
8.
Iškepusį palikti kelias minutes atvėsti orkaitėje. Tuomet formą dėti ant grotelių, palikti 15 minučių atvėsti. Išimti iš formos, atsargiai nuimti popierių nuo kraštų. Biskvitą apversti ant lėkštės (kad viršutinė pusė būtų viršuje), atsargiai nuimti nuo viršaus. Palikti visiškai atvėsti.
9.
Kremui kuo šaltesnę grietinėlę išplakti. Kai ji jau ims šiek tiek tirštėti, suberti cukraus pudrą, įlašinti vanilės aromatą ir baigti plakti iki visiško standumo - kad apvertus šluotelę grietinėlė būtų standi, nelašėtų ir išlaikytų formą.
10.
Atvėsusį biskvitą perpjauti į 2 dalis (kepant mažesnio skersmens formoje galima pjauti ir į 3 dalis, tuomet tortas bus aukštesnis, bet gali kisti kepimo laikas).
11.
Mandarinus nuvalyti, išskirstyti skiltelėmis ir vieno skilteles perpjauti pusiau.
12.
Vieną biskvitą tepti puse kremo. Išdėlioti supjaustytas mandarino skilteles. Uždengti antru biskvitu, aptepti likusiu kremu ir papuošti likusiais mandarinais, pabarstukais.
13.
Tortą kelias valandas palaikyti šaldytuve, kad gražiai susistovėtų. Iki patiekimo laikyti šaldytuve.