AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 300 gramų kvietinių miltų
150 gramų varškės
110 mililitrų pieno
100 gramų cukraus
75 mililitrai aliejaus (bekvapio)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
3 vienetai obuolių
2 šaukštai razinų
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas sviesto
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių (plakto)
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklalizdžius, obuolius supjaustyti smulkiais kubeliais.
2.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite obuolius, razinas, supilkite cukrų ir patroškinkite, kol obuoliai suminkštės, bet nepasileis. Atvėsinkite.
3.
Dubenyje sumaišykite varškęm aliejų, pieną, cukrų ir vanilinį cukrų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsijokite į varškės masę. Išminkykite tešlą. Ji bus minkšta ir maloni rankoms.
4.
Tešlą iškočiokite 5 cm storio ir didesniu puodeliu išspauskite apskritimus. Į centrą dėkite įdaro, užlenkite kraštus ir su šakute prispauskite, kad įdaras neišbėgtų.
5.
Dėkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi. Viršų patepkite plaktu kiaušiniu.
6.
Dėkite į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol bandelės gražiai paruduos ir iškeps.
7.
Apibarstykite cukraus pudra.