AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 450 gramų kalakutienos faršo
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
1 riekelė duonos
2 šaukštai bulvių krakmolo
1 šaukštas majonezo
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
2 vienetai kiaušinių (kietai išvirtų)
5 šaukštai fermentinio sūrio (tarkuoto)
Padažui:
150 mililitrų grietinėlės
1 vienetas morkų
1 sauja grybų (virtų)
2 šaukštai sviesto
1 vienetas sultinio kubelių
šiek tiek krapų (smulkintų)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Duonos riekelę užpilti vandeniu ar pienu, kad apsemtų ir palikti mirkti.
2.
Įdarui virtus kiaušinius sutarkuoti burokine tarka ir sumaišyti su tarkuotu sūriu.
3.
Į puodą pilti vandens, dėti sultinio kubelį ir smulkintas morkas. Užvirinti.
4.
Į faršą įmušti kiaušinį, įdėti smulkintą svogūną, mirkytą ir smulkiną duoną. Sudėti majonezą, bulvių krakmolą, pagardinti druska ir pipirais, ir užminkyti masę.
5.
Šlapiomis rankomis formuoti kukulius: gnybti mėsos masės, formuoti delne paplotėlį, dėti įdaro, apspausti kraštus, pavolioti kukulaitį tarp delnų, kad būtų apvalus. Kukulius dėti į verdantį sultinį ir, vis pamaišant, virti apie 10 minučių.
6.
Padažui keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepinti apvirtus grybus. Supilti grietinėlę ir maišant pakaitinti porą minučių.
7.
Į padažą sudėti kiaurasamčiu išgriebtus kukuliukus ir morkas, suberti smulkintus krapus ir ant lengvos liepsnos pakaitinti porą minučių. Patiekti su mėgstamu garnyru.