AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: pagal poreikį uogų (papuošimui, tinka visos rūgštesnės)
Morengui:
180 mililitrų skysčio nuo konservuotų avinžirnių (maždaug iš vienos skardinės)
300 gramų cukraus
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kremui:
225 gramai kreminio sūrio
2 šaukštai cukraus pudros
2 šaukšteliai citrinų sulčių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Avinžirnių skystį su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki standžių putų. Įmaišyti krakmolą.
2.
Išklotoje kepimo popieriumi skardoje suformuoti apie 20 plokščių pyragėlių. Formavau šaukštu, bet galima ir konditeriniu maišeliu.
3.
Džiovinti iki 110 - 120 C įkaitintoje orkaitėje (su vėjeliu) apie 60 - 75 min. Baigus džiovinti pyragėlius, palikti apie pusvalandį praviroje orkaitėje. Atsargiai atlipinti nuo kepimo popieriaus.
4.
Kremui išsukti kreminį sūrį su cukraus pudra, įmaišyti citrinų sultis.
5.
Kremą sudėti į konditerinį maišelį ir išspausti kepurėlę ant atvėsusių pyragėlių. Papuošiame uogomis.
Patarimai:
•
Vietoje kremo galima pagardinti išplakta su cukraus pudra grietinėle.