AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 800 gramų grietinės, 30% riebumo
120 gramų cukraus pudros (ar pagal skonį)
80 gramų anakardžių riešutų
60 gramų džiovintų spanguolių
60 gramų džiovintų abrikosų
8 šaukštai vandens
3 šaukštai želatinos (be kaupo)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Spanguoles ir abrikosus gerai nuplauti ir palikti nudžiūti.
2.
Riešutus ir abrikosus susmulkinti.
3.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusią želatiną pašildyti virš garų vonelės, kol ištirps (tik neleiskite jai užvirti). Palikti šiek tiek atvėsti.
4.
Grietinę išmaišyti su cukraus pudra. Paragauti, ar pakanka saldumo, jei norisi, galima berti dar cukraus pudros.
5.
Suberti spanguoles, abrikosus ir riešutus. Gerai išmaišyti.
6.
Nuolat maišant, plona srovele supilti pravėsusią želatiną.
7.
Viską supilti į formą ir dėti į šaldytuvą sustingti pernakt.
8.
Ant sustingusio deserto uždėti lėkštę, apversti, nuimti formą.
Patarimai:
•
Formos skersmuo 24 cm, aukštis 5.5 cm,
•
Jeigu patiekiant desertas sunkiai išsiimtų iš formos, formą su desertu trumpam pamerkite į šilto vandens vonelę, tada tortas išsiims daug lengviau. Būkite atsargūs, kad vanduo nepatektų į formą!
•
Jau sustingusį desertą galima šaldyti šaldiklyje. Tuomet patiekti jį reikėtų iki galo neatitirpintą.