TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Varškinis obuolių pyragas - tirpstantis burnoje
Obuolių pyragas su varške

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
600 gramų varškės
4 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų grietinėlės (galima keisti riebia grietine)
130 gramų manų kruopų
120 gramų cukraus
2 šaukštai obuolių džemo (arba abrikosų)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai citrinos žievelės (tarkuotos)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek sviesto (formai aptepti)
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į nedidelį dubenėlį suberti manų kruopas, užpilti grietinėle, gerai išmaišyti ir palikti išbrinkti 10-20 minučių. Jeigu vietoje grietinėlės naudotumėte grietinę, ją labai lengvai pašildykite, kad suskystėtų.

2.
Kol brinksta manų kruopos, dideliame dubenyje mušti kiaušinius, berti cukrų, vanilinį cukrų, išplakti iki baltumo. Į kaiušinių plakinį įmaišyti varškę, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę ir pabrinkintas manų kruopas, išmaišyti.

3.
Paruoštą masę sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą (aš naudojau atsegamą 21 cm torto formą) ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 175 C temperatūros. Kepti 20 minučių.

4.
Per tą laiką pasiruošti obuolius. Juos nulupti, perpjauti pusiau, atsargiai išimti sėklalizdžius. Kiekvienai skiltelei kelis kartus įpjauti (pjauti taip, kaip matosi nuotraukose). Po dvidešimties kepimo minučių pyragą ištraukti iš orkaitės, išdėlioti obuolius ir šauti atgal, kepti dar ~40 min. (viso kepiau 65 minutes, per paskutines 5 minutes kaitrą padidinau iki 200 C).

5.
Džemą pašildyti, kol paskystės ir ištepti juo pyrago viršų. Pabarstyti cukraus pudra. SKANAUS!!!



Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.



admin · 2020-02-17 06:00 · 512 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt