AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų vištų širdelių
50 mililitrų aliejaus
8 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
300 gramų bulvių (mažų)
60 gramų sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia užmarinuojame širdeles: į dubenį dedame širdeles, beriame pasmulkintą (arba išspaustą) česnaką, aliejų, druską bei pipirus. Gerai išmaišome ir paliekame pastovėti šaldytuve bent porą valandų (dar geriau - per naktį).
2.
Bulvytes išverdame su lupena. Pravėsusias truputį patraiškome rankomis.
3.
Širdeles mauname ant ilgų medinių pagaliukų arba metalinių iešmelių (jei naudosite medinius pagaliukus, prieš tai bent 20-30 min pamirkykite vandenyje, kad kepant nesudegtų).
4.
Širdelių iešmelius kepame grilyje arba ant grotelių orkaitėje (įkaitintoje iki 180 laipsnių). Kepame apie 15-20 minučių.
5.
Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą ir dedame patraiškytas bulvytes. Jas apkepiname, kol apskrus ir taps traškios. Pagardiname druska ir pipirais.
6.
Patiekdami į lėkštes dedame bulvytes ir širdelių iešmelius. Šalia dar galite papjaustyti marinuotų ar raugintų agurkų ir papuošti smulkintais žalumynais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.