AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Įdarui:
200 gramų konservuotų pomidorų
150 gramų jautienos faršo
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Tešlai:
250 gramų apvaliųjų ryžių
2 šaukštai kietojo sūrio
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Apvoliojimui:
1 vienetas kiaušinių
15 gramų miltų
šiek tiek maltų džiūvėsėlių
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pasigaminame įdarą. Svogūną sutarkuoti per burokinę tarką, o morką dar smulkesne.
2.
Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, sukrėsti tarkuotas daržoves ir kepinti ~5 minutes. Tada sudėti faršą, pamaigyti mentele ir kepti, kol mėsytė iškeps. Galiausiai sukrėsti smulkintus pomidorus, pagardinti druska, pipirais ir pamaišius dar kelias minutes patroškinti. Atidėti ir leisti atvėsti.
3.
Per tą laiką pasigaminti ryžius. Juos išvirti (verdant įpilti apie pora v.š. aliejaus, beje jie neturi gautis birūs), suberti tarkuotą sūrį, druską, šiek tiek pipirų, išmaišyti ir taip pat palikti atvėsti (kad greičiau atvėstų paskleiskite juos didesniame inde plonesniu sluoksniu).
4.
Nedideliame dubenėlyje išplakti kiaušinį, suberti miltus ir dar šiek tiek paplakti, kad neliktų miltų gumuliukų. Tada dar įpilti 50 ml vandens, išmaišyti. Kitame inde įberti kelis šaukštus maltų džiūvėsėlių.
5.
Kamuoliukų formavimas. Drėgnomis rankomis iš ryžių formuoti maždaug graikinio riešuto, gal šiek tiek didesnio dydžio kamuoliukus, tada delne plonai formuoti paplotėlį, dėti ~1 a.š. įdaro (arba kiek norite) ir gražiai paslėpti užspaudžiant ryžių tešla vėl suformuojant kamuoliuką. Atsargiai pamerkti kiaušinio/ miltų plakinyje, tada pavolioti džiūvėsėliuose ir saugiai padėti į šalį, kol bus suformuoti visi ryžių rutuliukai.
6.
Gilesnėje keptuvėje ar puode su storu dugnu gerai įkaitinti aliejų (jo turėtų būti tiek, kad sudėjus ryžių kamuoliukus juos apsemtų maždaug iki pusės), kaitrą sumažinti iki mažesnės nei vidutinė, dėti maždaug po 6-7 vnt ir vis vartant kepti kol gražiai paruduos iki gražios auksinės spalvos. (Išimtus patarčiau dar sudėti ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius). Valgyti su pomidorų padažu ar su kuo širdis geidžia. SKANAUS!!!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.