AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų speltų miltų (baltų)
130 gramų sviesto (šalto+trupučio formai aptepti)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų kreminės varškės (neriebios)
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
5 šaukštai obuolienės (ar kitos tirštesnės uogienės, džemo)
4 šaukštai cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į didelį indą suberti miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Burokine tarka įtarkuoti sviestą. Rankomis ar šakute viską sutrinti iki smulkių žirniukų.
2.
Mažame inde šakute išplakti kiaušinį. Supilti į tešlą. Mentele ar rankomis suformuoti rutulį (neminkant). Palaikyti šaldymo kameroje 15 min.
3.
Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius. Obuolius supjaustyti nedideliais kubeliais.
4.
Į didelį indą supilti varškę, įmušti 2 kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą ir išmaišyti iki vientisos masės. Suberti obuolius ir išmaišyti.
5.
Kepimo formą (naudojau 20×25 cm) ištepti sviestu.
6.
Tešlos gabalą išimti iš kameros ir sutarkuoti burokine tarka. Į kepimo formą suberti 2/3 tešlos ir pirštais paspauti, kad tešla išsilygintų.
7.
Ant viršaus supilti varškės įdarą. Ant jo – obuolienę į skirtingas vietas ir tolygiai išlyginti ant varškės paviršiaus. Užberti likusią sutarkuotą tešlą ant pyrago.
8.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
9.
Palikti atvėsti, supjaustyti į 12 gabalėlių. Pabarstyti cukraus pudra.