AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių (nedidelų)
1 vienetas morkų (didesnės)
150 gramų pievagrybių
150 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
30 gramų sviesto
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną smulkiai sukapoti. Puode ištirpinti sviestą, apkepinti svogūną.
2.
Morką stambiai sutarkuoti, pievagrybius supjaustyti riekelėmis. Sudėti į puodą, apkepinti kelias minutes, pamaišant, kol morkos ir grybai šiek tiek susileis.
3.
Į puodą pilti apie 1.5 - 2 litrus vandens (priklausomai nuo to, kokio tirštumo sriubos norite). Kaitinti, kol užvirs.
4.
Bulves nuskusti, supjaustyti stambiais kubeliais. Dėti į verdantį vandenį. Virti apie 15 - 20 minučių, kol bulvės suminkštės.
5.
Pagardinti druska, pipirais, grietinėle ir dar minutėlę pakaitinti. Patiekiant galima pabarstyti žalumynais.