AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
125 gramai cukraus
80 gramų kvietinių miltų
40 gramų krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
400 gramų desertinės varškės
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (ar riebesnės, plakimui)
0.5 litro juodųjų serbentų
2 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi iki purumo. Baltymus su druska išplakame iki standumo (paviršius turi būti lygus, blizgantis, baltymai turi laikytis apverstame dubenyje).
2.
Į trynius persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, išmaišome. Į šią masę dalimis labai atsargiai įmaišome baltymus. Nepermaišome, t.y. nemaišome labai ilgai, masė turi būti vientisa, bet puri. Į orkaitės kepimo skardą tiesiame kepimo popierių, paskirstome tešlą per visą skardos dydį.
3.
Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min., kol biskvitas gražiai pagelsta (laiką žiūrėkite pagal savo orkaitę, kad neperkeptumėte biskvito, nes bus sunku suvynioti). Nuo iškepusio atsargiai nuimame popierių, suvyniojame ir paliekame atvėsti.
4.
Kremui grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Sumaišome su varške. Uogas patriname su cukraus pudra, bet nesutriname visiškai, nes skysta masė suskystins kremą. Sumaišome uogų masę su kremu.
5.
Išvyniojame atvėsusį biskvitą, aptepame kremu, palikdami kelis centimetrus vietos prie krašto. Suvyniojame ir dedame į šaldytuvą sustingti. Skanaus.
Patarimai:
•
Daugiau patarimų apie biskvitinio vyniotinis paruošimą rasite čia.