AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
160 gramų miltų
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 sauja riešutų (smulkintų, papuošimui)
Kremui:
397 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 šaukštas romo (ar konjako, nebūtina)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai sviestą gerai išplakame su kondensuotu pienu ir kiaušiniais. Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, berti druską, išmaišyti iki vientisos masės.
2.
Iš šio tešlos kiekio kepame tris 20 - 22 cm skersmens biskvitus. Tam tešlą padaliname į tris dalis, pilame į kepimo popieriumi išklotas torto formas atsegamais kraštais ir kepame 180 C laipsnių orkaitėje apie 15 minučių (ar biskvitas iškepęs, tikriname įsmeigdami medinį pagaliuką į biskvito vidurį). Iškepusiems biskvitams pirmiausia leidžiame šiek tiek atvėsti formoje (galite formas pridengti švariu ranšluostėliu, kad biskvito viršus liktų minkštesnis), o tada galutinai atvėsiname ant grotelių.
3.
Galima kepti vieną didelį biskvitą ir supjaustyti į tris dalis, tada reikės kepti ilgiau, apie 35-40 min.
4.
Elektriniu plakikliu sviestą išplakti iki purumo, įmaišyti karamelizuotą kondensuotą pieną, romą ir plakti viską iki vientisos masės.
5.
Pirmą lakštą dėkite ant lėkštės, tepkite trečdalį kremo, tada antrą lakštą, antrą trečdalį kremo, dėti trečią lakštą. Viršų ir šonus taip pat aptepkite kremu. Viršų apibarstykite smulkintais riešutais ir palikite tortą šaldytuve mažiausiai 5 valandoms.