AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai saldžiosios paprikos (raudonų)
5 gabalėliai džiovinti pomidorai aliejuje
100 gramų konservuotų raudonųjų pupelių (arba virtų)
1 šaukštas pomidorų pastos (nebūtina)
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Paprikas supjaustome ketvirčiais, išimame sėklas ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą odele aukštyn.
2.
Šauname į iki 200 C įkaitintą orkaitę (arba galite su grilio funkcija – bus greičiau). Kepame iki paprikų odelės pradės juoduoti (apie 20 – 30 minučių).
3.
Karštas paprikas sudedame į maišelį ir užrišame (arba dedama į sandarų mažą indelį). Kai atvės, nulupame odeles.
4.
Keptas paprikas ir visus likusius raudonos užtepėlės ingredientus sutriname elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
5.
Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Jeigu skubate, užtepėlei paprikų galite orkaitėje ir nekepti, bet tada dėkite šiek tiek daugiau pupelių, jog užtepėlė būtų tirštesnė.
•
Taip pat rekomenduojame išbandyti veganišką žirnelių ir saulėgrąžų užtepėlę ir greitą avinžirnių ir kukurūzų užtepėlę.