AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 800 gramų konservuotų pomidorų (be odelių)
250 mililitrų vandens
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
Kukuliams:
1 kilogramas jautienos faršo (galima maišyto su kiauliena)
2 riekės duonos (+vandens mirkymui)
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Duoną užpilti vandeniu, kad apsemtų ir palikti 20 minučių išbrinkti. Lengvai nusunkti, dėti į faršą.
2.
Į faršą įmušti kiaušinius, berti prieskonius, įspausti česnaką, supilti aliejų ir labai gerai ir kruopščiai išminkyti.
3.
Drėgnomis rankomis formuoti pailgus, maždaug piršto ilgio ir trijų pirštų storio kukulaičius.
4.
Į keptuvę pilti tiek aliejaus, kad jos sluoksnis būtų maždaug 2 cm aukščio, įkaitinti. Dėti po kelius kukulius, juos apkepti iš visų pusių, kol apskrus. Apkepusius išimti.
5.
Aliejų iš keptuvės perpilti į puodą, supilti konservuotus pomidorus, pilti vandenį, berti prieskonius ir užvirinti. Sudėti kukulius, sumažinti kaitrą ir patroškinti dar 20 - 30 minučių.
Patarimai:
•
Valgome su ryžiais, alyvuogėmis ar kitais mėgstamais garnyrais,