TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Šakšuka pomidorų padaže su avinžirniais
Šakšuka pomidorų padaže su avinžirniais

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 vienetai pomidorų (gerai prinokusių arba 400 gr konservuotų)
250 gramų avinžirnių (virtų arba 400 gr konservuotų)
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas paprikos
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio malto kumino (arba kmynų)
1 šaukštelis cukraus (jei pomidorai rūgštesni)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį kalendros (ar kitų žalumynų)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną smulkiai sukapoti. Papriką supjaustyti smulkiais kubeliais. Kubelius supjaustyti pomidorais.

2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Apkepinti svogūną, kol suminkštės. Sudėti papriką. Maišant pakepinti, kol paprika suminkštės. Sudėti pomidorus, įspausti česnaką.

3.
Pagardinti prieskoniais, druska, pipirais, cukrumi.

4.
Padažą vis pamaišyti, troškinti neuždengus keptuvės, kol visus daržovės suminkštės, padažas sutištės. Troškinti apie 10 minučių.

5.
Avinžirnius nupilti, suberti į pomidorų padažą. Permaišyti ir kelias minutes patroškinti, kol sušils.

6.
Padaže šaukštu suformuoti duobutes, į jas įleisti kiaušinius. Keptuvę uždengti dangčiu, ugnį sumažinti ir kepti, kol kiaušiniai iškeps, o trynys bus norimo tirštumo. Po 7 minučių kepimo trynys turėtų būti skystas, o po 15 - sutvirtėjęs.

7.
Iškeptą šakšuką apibarstyti smulkintais žalumynais. Tinka patiekti su šviežia duona.


Patarimai:

Daugiau patarimų ir receptų, kaip labai skaniai iškepti Šakšuką, rasite šiame straipsnyje.




admin · 2020-03-07 00:00 · 508 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt