AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 gramų kefyro
100 gramų kvietinių miltų
50 gramų cukraus
50 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
5 gramai vanilės
5 gramai džiovintų burokėlių miltelių
1 gramas cinamono
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
100 gramų jogurto, natūralaus
100 gramų mėlynių uogienės
Patiekiant:
pagal poreikį uogienės
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų.
2.
Tryniai gerai išplakami drauge su cukrumi, vanile, cinamonu ir burokėlių milteliais.
3.
Pilamas kefyras, išmaišoma.
4.
Ištirpinamas sviestas (neleiskite pradėti burbuliuoti ar rūkti), supilamas į tešlą ir išmaišoma.
5.
Sudedami miltai, gerai išmaišoma
6.
Baltymai išplakami iki standumo ir įmaišomi į tešlą.
7.
Keptuvėje įkaitinamas aliejus. Dedama po šaukštą tešlos ir kepami blynai, gražiai juos apkepant iš abiejų pusių.
8.
Padažui jogurtas išmaišomas su uogiene. Jei norite vientisesnės tekstūros, pertinti per sietelį.
9.
Blyneliai patiekiami pagardinus mėgiama uogiene (aš patiekiau su namine morkų, žr. patarimus) ir padažu. Galite dar papuošti rūgštynių ar mėtų lapeliais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Morkų uogienę aš gaminu taip - puode ištirpinu 150 g cukraus (kol karamelizuojasi iki gintarinės spalvos). Suberiu 200g kubeliais pjaustytų morkų, išmaišau, kad morkos pasidengtų cukrumi. Tada užpilu litrą vandens ir verdu ant nedidelės ugnies iki uogienė sutirštėja (apie 60-90 minučių).