TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Tobulas šokoladinis varškės tortas su slaptu ingredientu
Šokoladinis varškės burokėlių tortas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
1 stiklinė miltų
115 gramų sviesto
1.5 vieneto kiaušinių
0.5 stiklinės rudojo cukraus
0.5 stiklinės virtų burokėlių tyrės
58 gramai juodojo šokolado
1 šaukštas kakavos
1 šaukštelis sodos
0.5 žiupsnelio druskos
Kremui:
460 gramų kreminės varškės (naudojau President)
140 gramų juodojo šokolado
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės grietinėlės
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Viršui:
300 gramų aviečių tyrės
100 gramų cukraus
50 gramų aviečių
7 gramai pektinas (NH)
3 gramai citrinos rūgšties

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Paruoškite 20 cm skersmens apvalią kepimo formą - dugną išklokite kepimo popieriumi.

2.
Pusę sviesto išlydykite ir užpilkite ant šokolado. Palaukite keletą minučių ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

3.
Likusią pusę sviesto suplakite su cukrumi iki kreminės konsistencijos. Tada po vieną įmuškite kiaušinį, gerai išplakite. Sumaišykite burokėlių tyrę su šokoladu ir tada įmaišykite į svietą. Sumaišykite ir persijokite miltus, druską, sodą ir kakavą. Įmaišykite į tešlą. Įdėkite tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite.

4.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min. arba kol medinis pagaliukas, įkištas į vidurį ir ištrauktas, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir ataušinkite.

5.
Įkaitinkite orkaite iki 110 C.

6.
Juodą šokoladą ištirpdykite.

7.
Varškę sudėkite į virtuvės kombaino indą ir sumaišykite K formos mentele. Toliau maišant įberkite cukrų, vanilės ekstraktą, kiaušinį, kukurūzų krakmolą ir grietinėlę. Viską sumaišykite iki vientisos konsistencijos (būtent maišykite, neplakite).

8.
Įpilkite į kepimo formą ant burokėlių pyrago ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1-1,5 val. arba kol kraštai sustings, o vidurys dar bus šiek tiek "judantis", bet neskystas. Palikite ataušti orkaitėje.

9.
Aviečių tyrę įpilkite į puodą. Cukrų sumaišykite su pektinu ir įmaišykite į tyrę. Užvirkite. Įberkite citrinos rūgštį ir gerai išmaišykite. Pavirkite dar minutę. Įmaišykite avietes. Įpilkite į formą ant varškės pyrago. Palikite sustingti šaldytuve (geriausia - per naktį).

10.
Išimkite pyragą į formos ir pateikite (skaniausias vėsus).


Patarimai:

Burokėlių tyrę galite paruošti namuose: burokėlius suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje, kol suminkštės. Tuomet sutrinti elektriniu trintuvu.


Šokoladinės burokėlių tešlos galite ruošti dvigubą normą ir iš pusės tiesiog iškepti keksą.




admin · 2020-03-20 09:00 · 500 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt