AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 gramų varškės (riebios, sultingos)
50 gramų mėlynių uogienės (arba serbentų ar bruknių uogienės)
1 riekė juodos duonos
pagal skonį druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Duona smulkiai sukapojama.
2.
Varškė, uogienė, duona gerai sumaišoma. Pagal skonį pagardinama druska.
3.
Masė sudedama į sūrmaišį ar merliuką. Jis dedamas į ant gilesnio indo uždėto kiaurasamčio. Paslegiama sunkesniu daiktu, kad sūris nusispaustų, gražiai susiformuotų ir nutekėtų skysčio perteklius.
4.
Rekomenduoju slėgti per naktį, bet jeigu skubate, ragauti galima jau po 3 valandų.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Gamindami šį sūrį, drąsiai eksperimentuokite ir su kitokia uogiene ar mėgiamais priedais, pvz. pesto padažu, prieskoninėmis žolelėmis ar kuo tik sugalvosite.