TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Purus apelsininis keksas
Purus apelsininis keksas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
160 gramų miltų
150 gramų jogurto, natūralaus
150 gramų aliejaus
75 gramai kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo)
1 vienetas apelsinų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vanilės
2 šaukštai apelsinų uogienės (nebūtina)
Papuošimui:
šiek tiek cukraus pudros

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Riebalais ištepame ir miltais pabarstome kekso formą.

2.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius sumaišome su cukrumi, jogurtu, aliejumi, vanile ir nutarkuota apelsino žievele. Išsukame iki vientisos, kreminės masės. Kiaušinių baltymus išplakame su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Miltus persijojame su kukurūzų krakmolu ir kepimo milteliais. Juos suberiame į trynių masę. Gerai, bet atsargiai, išmaišome. Tuomet įmaišome pusę baltymų, maišydami atsargiai, bet greitai, kad jie gerai įsimaišytų. Tada - kitą pusę, maišant jau kiek lėčiau.

3.
Supilame tešlą į paruoštą kepimo formą. Kepame apie 30 - 35 minučių arba kol įsmeigtas pagaliukas ištraukus bus sausas. Atvėsiname ant grotelių.

4.
Sulaistymas nebūtinas, bet su juo keksas dar skanesnis. Iš apelsino išspaudžiame sultys, pakaitiname su uogiene nedideliame prikaistuvyje ir sulaistome jau atvėsusį keksą. Keksą papuošti galima tiesiog pabarstant cukraus pudra.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"



admin · 2020-03-21 12:00 · 464 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt