TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Ypatingas tortas su juodaisiais serbentais, karemele ir jogurtiniu kremu
Jogurtinis tortas su serbentais karamele

Porcijų skaičius: 12

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
300 gramų cukraus
300 gramų grietinės, 30% riebumo
200 gramų miltų
3 šaukštai kakavos
1.5 šaukštelio sodos
Pertepimui:
150 gramų juodųjų serbentų (trintų ar tyrės)
30 gramų cukraus
6 gramai krakmolo
Karameliniam kremui:
100 gramų cukraus
45 gramai sviesto (minkšto)
60 gramų grietinėlės, 35% riebumo
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
400 gramų graikiško jogurto
350 gramų grietinėlės, 35% riebumo
70 gramų cukraus pudros
60 mililitrų vandens
20 gramų želatinos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius ir cukrų išplakame iki purumo (turi ištirpti cukrus). Sudedame visą grietinę ir lengvai išplakame. Sudedame sodą (jos nugesinti nereikia!). Beriame kakavą ir gerai išplakame. Galiausiai sudedame išsijotus miltus ir viską dar kartą gerai išplakame.

2.
Masę pilame į 20 cm. tortų kepimo formą ir kepame 170 C laipsnių orkaitėje, kol iškeps (apie 40 min.), tikriname mediniu smeigtuku. Atvėsiname.

3.
Pertepimui į puodą pilame juoduosius serbentus ir cukrų. Kaitiname iki cukrus ištirps. Supilame krakmolą ir, nuolatos maišant, pakaitiname apie 1 minutę. Nuimame puodą nuo kaitros ir masę atvėsiname iki kambario temperatūros.

4.
Karameliniam kremui cukrų pilame į puodą storesniu dugnu ir ant nedidelės kaitros kaitiname tol, kol cukrus išsilydis ir taps gintarinės spalvos. Labai atsargiai supilame truputį pašildytą grietinėlę ir intensyviai maišome. Galiausiai sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir vėl maišome iki vientisos, gražios masės. Suberiame druską. Karamelę atvėsiname iki kambario temperatūros.

5.
Želatiną sumaišome su vandeniu ir paliekame išbrinkti.

6.
Graikišką jogurtą sumaišome su cukraus pudra. Grietinėlę išplakame iki nepilno standumo (turi būti minkšta, kristi nuo šaukšto).

7.
Kremui grietinėlę išplakti iki standumo. Jogurtą išmaišome su cukraus pudra.

8.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti 10 minučių išbrinkti. Pakaitiname tol, kol "pasileidžia" (negali užvirti, nes tuomet želatina praranda savo savybes). Karštą želatiną supilame į jogurto ir cukraus pudros mišinį ir gerai išmaišome. Tuomet supilame pusę plaktos grietinėlės ir maišome sukamaisiais judesiais. Supilame likusią grietinėlę ir vėl atsargiai išmaišome.

9.
Biskvitą supjaustome į 4 lygias dalis. Tortas bus renkamas atsegamoje tortų formoje, "aukštyn kojom", t.y. susistovėjusio torto apačia pataps viršumi (tam , kad turėtume lygų ir gražų paviršių torto puošimui).

10.
Ant pirmo biskvito tepame karamelės ir pilame trečdalį jogurtinio kremo. Dedame antrą biskvitą, jį aptepame puse juodųjų serbentų džemo, pilame antrą trečdalį kremo. Dedame trečia biskvitą, jį aptepame karamele, sudedame likusį džemą ir viską apdengiame likusiu jogurtiniu kremu. Uždengiame ketvirtu biskvitu. Tortą dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms susistovėti.

11.
Susistovėjusį tortą išimame iš torto formos ir apverčiame dugnu į viršų.

12.
Puošiame karamele, uogomis, sviestiniu kremu, šokoladu arba kaip tik sugalvosite.




admin · 2020-03-21 18:00 · 484 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt