TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Jogurtinis želė desertas su braškėmis
Jogurtinis želė desertas su braškėmis

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 sluoksnis:
300 mililitrų jogurto, natūralaus
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens
1.5 šaukšto želatinos
1 šaukštas cukraus
2 sluoksnis:
350 mililitrų braškių (trintų)
50 mililitrų vandens
2 šaukšteliai cukraus
2 šaukšteliai želatinos
Papuošimui:
1 saujelė šilauogių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Gaminame jogurtinį sluoksnį: želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 10 minučių. Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Paliekame atvėsti.

2.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Jogurtą sumaišome su cukrumi ir po truputį įmaišome grietinėlę. Silpna srovele želatiną supilame į jogurto masę ir gerai išmaišome.

3.
Pilstome į taureles ar vieną indą, kaip norite. Dedame į šaldytuvą stingti 2 – 4 val.

4.
Braškių sluoksniui želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 10 minučių. Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Paliekame atvėsti.

5.
Braškių tyrę sumaišome su cukrumi. Pravėsusią iki kambario temperatūros supilame į braškių masę. Pilstome ant sustingusio jogurtinio sluoksnio. Ant viršaus uždedame po kelias šilauoges. Dedame vėl į šaldytuvą stingti bent porai valandų.




admin · 2020-03-22 06:00 · 487 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt