AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 vienetai vištienos filė (naudojau su oda, galima ir be)
2 vienetai citrinų
50 gramų sviesto
3 šaukštai druskos
3 skiltelės česnako (didesnių)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
0.5 litro šilto vandens ištirpinti druską, pilti dar 0.5 šalto vandens. Sudėti vištieną. Įspausti vienos citrinos sultis. Palikti marinuotis bent porą valandų, o skaniausia - pernakt.
2.
Marinuotą vištieną išimti iš marinato ir palikti nuvarvėti.
3.
Sviestą ištirpinti, įspausti česnaką, berti pipirus iš išmaišyti.
4.
Sviestu aptepti vištieną iš abiejų pusių. Vištieną sudėti į kepimo formą. Likusį sviestą užpilti ant vištienos.
5.
Citriną supjaustyti griežinėliais ir sudėti į formą.
6.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių, kol vištiena viduje iškeps, o odelė šiek tiek apskrus. Kas 5 - 7 minutes vištienos odelę aptepti sviestu iš kepimo formos.