TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Virtinukai su mėsa ir spirgučių padažu

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
130 mililitrų vandens (šilto, bet ne karšto)
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų kiaulienos (smulkintos arba maltos)
0.5 vieneto svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
200 gramų žali lašiniai
140 gramų rūkytų lašinių
0.5 vieneto svogūnų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną supjaustome kuo smulkiau ir dedame į dubenį su mėsa. Ten pat beriame druskos, pipirų (galima dar įdėti mėgiamų prieskonių). Viską gerai išmaišome.

2.
Į miltus pilame vandenį. Įmušame kiaušinį, beriame druskos ir viską išmašome.

3.
Kantriai minkome tešlą tol, kol nebelimpa prie rankų. Kai tešla tampa labai elastinga ir nekibi, ji paruošta.

4.
Tešlą plonai iškočiojame. Ant jos išdėliojame nedidelius įdaro gabalėlius, ant viršaus užlenkiame tešlos kraštą ir išspaudžiame nedidelius apskritimus. Užspaudžiame jiems kraštelius.

5.
Koldūnus dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame iki iškyla į paviršių.

6.
Spirgučių padažui lašinius supjaustome nedideliais kubeliais. Pirmiausia kepiname žalius lašinukus. Jiems gerai apkepus, sudedame rūkytus ir dar šiek tiek pakepiname. Galiausiai sudedame smulkiai pjaustytą svogūną ir viską kepame tol, kol svogūnas suminkštėja ir gražiai pagelsta

7.
Koldūnus patiekiame su spirgučių padažu.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Paruoštai tešlai galite leisti tešlai šiek tiek “pastovėti“, pabrinkti (indą uždengę rankšluostėliu), tada ji kočiosis dar lengviau. Bet tai nėra būtina. Svarbiausia yra tešlą gerai išminkyti.


Į mėsos įdarą galite įpilti šlakelį vandens (arba sultinio) - tada formuoti koldūnus bus lengviau, įdaras gražiau laikys formą.


Šie koldūnai nedideli, tad išverda per kelias minutes, bet jeigu formuotumėte didesnius koldūnus, virkite kiek ilgiau.




admin · 2020-03-30 21:00 · 493 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt