TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Nereali naminė kvietinė duona

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė vandens (šilto)
1 sauja sėklų mišinio (nebūtina)
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis rupi duska (su kaupuku)
1 žiupsnelis kmynų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišome miltus, druską, sėklas ir kmynus.

2.
Mieles ištirpiname šiltame vandenyje. Vandenį supilame į sausus ingredientus ir išmaišome.

3.
Paliekame daugmaž valandai šiltesnėje namų vietoje, kad pakiltų.

4.
Pakilusią tešlą krečiame į kepimo formą (naudoju silikoninę).

5.
Dedame į šaltą orkaitę. Įjungiame kaitinimo režimą viršus+apačia ir nustatome 230 laipsnių temperatūrą.

6.
Kepame 50 minučių, kol viršus gražiai paruduoja, o įbedus medinį pagaliuką jis ištraukimas neapsivėlęs tešla.

7.
Iškepusiai duonai leidžiame visiškai atvėsti, o tada pjaustome ir skanaujame!


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Matavimui paprastai naudoju 200ml stiklinę


Sėklų mišinį paprastai naudoju iš moliūgų, saulėgrąžų ir kedrinių pinijų. Svarbu, kad mišinyje nebūtų linų sėmenų, nes jos netinkamos kepti aukštoje temperatūroje.


Vietoje sėklų šią duoną taip pat tinka gardinti mėgstamais riešutais, džiovintais vaisiais ar kuo tik sugalvosite.


Labai svarbu duoną dėti į šaltą orkaitę, nės lėtas temperatūros pakilimas būtent ir suteikia jai tobulai purią tekstūrą.




admin · 2020-04-04 12:00 · 501 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt