AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
280 gramų konservuotų ananasų
185 gramai miltų
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
Kremui:
280 gramų konservuotų ananasų
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
2.5 šaukšto cukraus pudros
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 175 C.
2.
Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome miltais. Aš naudojau 2 nedideles kepimo formas (kiekviena 13 cm x 13 cm).
3.
Ananasus skirtus pyrago masei sutriname kokteilinėje. Trinti ananasai turi išlikti su skystimu, bet jei susidarė labai daug skysčio, tuomet šiek tiek nupilame.
4.
Viename inde sumaišome miltus, cukrų ir kepimo sodą. Po to įmaišome vanilės ekstraktą, trintus ananasus ir kiaušinius. Maišome, kol gauname vientisą masę, tada supilame į kepimo formą ar formeles.
5.
Kepame įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Ar pyragas iškepęs patikriname įdūrę medinį dantų krapštuką į pyrago vidurį – jei ištraukus krapštukas švarus, tuomet išimame pyragą iš orkaitės, jei ne, tada dar pakepame šiek tiek ilgiau. Iškepusį pyragą paliekame visiškai atvėsti.
6.
Kremas – grietinėlę sumaišome viename inde su cukraus pudra ir plakame elektriniu plakikliu, kol grietinėlė sustandėja (nebekrenta nuo plakiklio šluotelių). Grietinėlę pabaigoje plakite atsargiai, kad neperplaktumėte ir ji nesušoktų į gumulėlius. Ananasus sutriname kokteilinėje, nukošiame sietelyje, kad neliktų skysčio ir šaukštu įmaišome į grietinėlę. Paliekame kremą šaldytuve bent 15 min.
7.
Ant pyrago viršaus užtepame grietinėlės kremą. Jei pyrago viršus labai iškilo, galima ji lygiai nupjauti išėmus iš kepimo formos. Pyragą galite papuošti ananasais ar kitais vaisiais. Skanaus!!!