AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų fermentinio sūrio
100 gramų sviesto (pjaustyto mažais gabaliukais)
2 vienetai svogūnų (didelių)
2 saujos maltų džiūvėsėlių
4 skiltelės česnako
1 saujelė krapų (šviežių, smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį džiovintas rozmarinas
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves verdame su lupenomis apie 20 - 25 minutes, jų nereikia pervirti, nes dar keps orkaitėje. Jei norite virti be lupenų, tuomet virimo laikas bus dar trumpesnis.
2.
Išvirusias bulves supjaustome vidutinio storio griežinėliais.
3.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepame įkaitintoje keptuvėje kol gražiai pagels.
4.
Į dubenėlį išspaudžiame česnaką, įpilame grietinėlę, pagardiname druska, pipirais ir rozmarinu. Viską gerai sumaišome.
5.
Sūrį sutarkuojame, sviestą supjaustome gabaliukais,
6.
Kepimo formą ištepame sviestu, dedame sluoksnį bulvių, svogūno, sviesto gabaliukų, užpilame šiek tiek grietinėlės su prieskoniais, pabarstome džiuvesėliais ir sūriu. Sluoksniuojame vėl nuo pradžios iki kol baigsis visi produktai. Pabaigai užpilame likusią grietinėlę ir pabarstome sūriu.
7.
Kepame įkaitintoje iki 190 C laipsnių orkaitėje apie 30 min arba kol viršus gražiai apskrunda.
8.
Iškepusį apkepą pabarstome krapais. Skanaus!