AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 15 kilogramų obuolių
1 stiklinė cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Specialiu įrankiu išpjaunu sėklalizdžius, jei neturite tokio – obuolius reikia ketvirčiuoti ir išpjauti sėklas peiliu, jų jokiu būdu neturi patekti į gaminį. Visi šaltiniai apie obuolių actą rašo, kad jis gaminamas iš obuolių sulčių, bet iš senų obuolių sulčių nelabai teišspausi, todėl sugalvojau kardinaliai kitokį būdą – pagaminti obuolių sunkos.
2.
Bulvių tarkavimo mašina sutarkuoju obuolius, tyrę supilu į 20 l vyno butelį, įberiu 1 st balto cukraus ir butelį sklidinai pripilu šilto vandens. Pirmas kelias dienas butelį palieku atvirą, laikau prie radiatoriaus, kad turinys įšiltų ir pradėtų rūgti. Po kelių dienų dedu kamštį su žarnele, kaip ir vyno gamybai. Kelias savaites viskas burbuliuoja ir kunkuliuoja ir tuomet atsisluoksniuoja tarkiai ir obuoliais prakvipęs vanduo. Po 2-3 savaičių skystį nukošiu ir supilu atgal į butelį. Vėl palieku atvirą kelioms savaitėms, va tuomet vynas ir sugenda ir tampa actu.
3.
Laikau supilstytą į 1-2 l butelius. Kam tiek vargti? – jei paragausite, suprasite ;) Iš nurodyto kiekio gavau 7l acto.