TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Maltos mėsos apkepas su bulvių košės plutele
Maltos mėsos apkepas su bulvių košės plutele

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
450 gramų jautienos faršo
4 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų (pjaustyto kubeliais)
1 stiklinė šaldytų žirnelių
8 šaukštai sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai sviesto
4 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas aliejaus
2 skiltelės česnako (išspausto)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nuskuskite, supjaustykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Sugrūskite drauge su šaukštu sviesto, pagardinkite pipirais ir sumaišykite su trim šaukštais tarkuoto sūrio.

2.
Nuskuskite morkas, supjaustykite griežinėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir sugrūskite.

3.
Šaldytus žirnelius suberkite į kiaurasamtį ir perskalaukite šaltu vandeniu, kad atitirptų įšalas.

4.
Didesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, kepkite jame svogūnus, kol sumikštės, tada sudėkite jautienos faršą ir kepkite, kol apskrus. Apliekite mėsą stikline vandens, įmaišykite pomidorų padažą, trintus česnakus, pasūdykite jei reikia, pagardinkite pipirais ir pakaitinkite dar minutėlę.

5.
Į gilesnį kepimo indo dugną, paskleiskite paruoštą mėsos padažą, ant viršaus tolygiai berkie žirnelius, grūstas morkas ir grūstas bulves. Šaukštą sviesto padalinkite mažais gabaliukais ir išdėliokite ant bulvių, tada viską apiberkite likusiu tarkuotu sūriu ir pašaukite į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių, kol viršus gražiai pagels.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"



admin · 2020-04-13 15:01 · 498 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt