TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Kefyro spurgytės "Knysliukai"
Kefyro spurgytÄ—s "Knysliukai"

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2.5 stiklinės miltų (apytikriai)
250 gramų kefyro
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai cukraus (apytikriai)
3 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aliejaus (virimui)
pagal poreikį cukraus pudros (apibarstymui)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išplakite kiaušinį su cukrumi. Supilkite kefyrą, berkite sodą, druską ir dėkite 3 šaukštus aliejaus, viską gerai išplakite. Suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Tešla neturi lipti prie rankų. Jeigu reikia, berkite dar truputį miltų, bet jų nepadauginkite, nes kitaip spurgos bus kietos!

2.
Tešlą iškočiokite iki 1 cm storio. Puodeliu išspauskite apskritimus (naudojau 7 cm skersmens), o mažesnio skersmens taurele išspauskite apskritimo viduriukus.

3.
Giliame puode, ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, dėkite spurgytes ir kepkite. Vartykite, kad abi pusės gražiai pagelstų.

4.
Išgriebtas karštas spurgas sudėkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi riebalai. Dar karštas spurgytes pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!


Patarimai:

Stiklinė 250 ml.




admin · 2020-04-16 18:01 · 321 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt