AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 stiklinės brokolių (išskirstyto žiedynais)
3 stiklinės sultinio (karšto)
1 stiklinė morkų (tarkuotos)
1 stiklinė čederio sūrio (sutarkuoto)
250 mililitrų grietinėlės (neriebios)
0.5 vieneto svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai miltų (neutralaus skonio, naudojau baltų ryžių miltus)
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis maltų kajeno pipirų (mažo, nebūtina)
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Brokolius išskirstyti smulkiais žiedynais, morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti.
2.
Puode ant vidutinės kaitros įkaitinti sviestą. Suberti svogūnus, pakepinti apie 4 min, kol jie taps lengvai auksinės spalvos. Suberti česnaką, miltus, pakepinti apie 1 min, kol miltai vos paruduos. Maišant šluotele, po truputį supilti karštą sultinį, po to grietinėlę. Maišyti apie 4 min., kol sriuba sutirštės, neliks miltų gumulėlių.
3.
Sumažinti kaitrą iki mažos, suberti brokolius, paprikos miltelius, kajeno pipirus. Uždengti puodą ir troškinti apie 5 min. Suberti morkas, uždengti puodą ir troškinti apie 15 min, kol daržovės bus minkštos. Daržovės turi būti labai minkštos, gerai išvirusios.
4.
Suberti sūrį, įberti druskos, pipirų, išmaišyti.