TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Migdolinis tortas su "Daim" šokoladu
Migdolinis Daim tortas

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių baltymų
150 gramų maltų migdolų
100 gramų cukraus
Kremui:
4 vienetai kiaušinių trynių
150 gramų sviesto
130 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
75 gramai cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
150 gramų pieniško šokolado (arba juodojo)
2 vienetai šokolado (Daim)
2 šaukštai grietinėlės, 35% riebumo

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite, pridėkite su cukraus ir toliau plakite iki standžių putų. Dėkite maltus riešutus ir atsargiai išmaišykite.

2.
Kepimo formą (21 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Supilkite pusę tešlos.

3.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Tą patį pakartokite ir su kita dalimi tešlos. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.

4.
Dabar paruoškime kremą: sumaišykite grietinėlę, kiaušinių trynius ir cukraus pudrą. Dėkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinės kaitros. Kremas turi pradėti tirštėti. Kaitindami nuolat maišykite.

5.
Nukelkite nuo kaitros ir dėkite sviestą ir vanilinį cukrų. Kai sviestas ištirps, gerai išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą.

6.
Į torto formą dėkite pirmą lakštą ir paskirstykite pusę kremo. Tada dėkite antrą ir sudėkite likusį kremą. Tortą dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

7.
Kai torto kremas sutvirtės, galėsime padengti šokoladu. Ištirpiname šokoladą su 2 šaukštais grietinėlės ir suberiame kapotus Daim šokoladus. Šokoladas neturi būti karštas.

8.
Masę supilkite ant torto ir dėkite bent 6 valandoms į šaldytuvą. Idealiausia - per naktį. Tortą galima šaldyti. Labai patogu pasigaminti iš anksto.

9.
Prieš tiekiant pjaustykite šiltu peiliu. Skanaus !!!




admin · 2020-04-18 21:00 · 300 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt