AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 mililitrų pasukų
300 gramų kvietinių miltų (naudojau „Kauno grūdų“ kvietinius miltus „Ekstra“ )
2 vienetai kiaušinių
60 mililitrų aliejaus
50 gramų cukraus
10 gramų vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
200 gramų jogurto, natūralaus
4 šaukštai klevų sirupo (arba kito saldiklio)
1 šaukštas čija sėklų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite tešlą. Dubenyje iki vientisos masės sumaišykite visus ingredientus: pasukas, kiaušinius, aliejų, vanilinį cukrų, kvietinius miltus, paprastą cukrų ir druską. Leiskite tešlai išbrinkti 20 - 30 min. kambario temperatūroje.
2.
Paruoškite padažą - kitame dubenyje sumaišykite jogurtą, čija sėklas ir klevų sirupą.
3.
Semkite po samtį jau išbrinkusios tešlos ir pilkite į įkaitintą sausą keptuvę. Apkepkite kiekvieną blynelį iš abiejų pusių.
4.
Patiekite blynelius su padažu ir papuoškite jūsų mėgstamiausiomis uogomis arba vaisiais.