TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Tex-mex vištienos troškinys keptuvėje

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų vištienos filė
400 gramų pomidorų tyrės (arba konservuotų smulkintų pomidorų be odelių)
280 gramų konservuotų kukurūzų (1 skardinės)
250 gramų konservuotų raudonųjų pupelių (1 skardinės)
100 gramų mocarela sūrio (arba fermentinio)
1 vienetas cukinijų (jaunos, nedidelės)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas aliejaus
2 skiltelės česnako
2 šaukšteliai kumino (sėklų, arba šaukštelio malto kumino)
1 šaukštelis paprikos miltelių
0.5 šaukštelio maltų kajeno pipirų (arba aitriųjų paprikų miltelių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį kalendros
pagal poreikį svogūnų laiškų
pagal poreikį aitriosios paprikos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais. Česnaką smulkiai sukapokite. Vieno dydžio kąsneliais supjaustykite vištieną. Cukiniją pjaukite išilgai į keturias dalis, kiekvieną supjaustykite riekelėmis.

2.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite kubeliais pjaustytą svogūną. Svogūnui pradėjus minkštėti, sudėkite smulkiai kapotą česnaką ir dar apie minutę pakepkite. Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir dar keletą minučių trumpai apkepkite, kad paprika truputį suminkštėtų.

3.
Daržoves sustumkite į keptuvės šoną ir laisvoje vietoje, maišydami, apkepkite vištieną (maždaug 4-5 minutes). Suberkite kuminą, raudonosios paprikos miltelius, Kajeno paprikos miltelius, smulkintą aitrųjį pipirą, smulkintą kalendrą. Išmaišykite.

4.
Įdėkite cukinijų ir, maišydami, pakepkite dar kelias minutes.

5.
Viską išmaišykite. Supilkite nusausintus kukurūzus ir pupeles. Maišydami pakepinkite kelias minutes, kol viskas sušils.

6.
Supilkite pomidorus, įberkite druskos, pipirų, smulkintus svogūnų laiškus. Uždenkite keptuvę dangčiu ir viską troškinkite 7-10 minučių.

7.
Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio, ir dar porą minučių patroškinkite, kol sūris išsilydys.

8.
Labai skanu patiekti pabarsčius šviežiais kalendros lapeliais ir smulkiai pjaustyto šviežio aitriojo pipiro.


Patarimai:

Jei norite skystesnio troškinio, įpilkite pusę stiklinės mėgstamo sultinio. O jeigu mėgstate labai tirštą, patroškinkite atidengę keptuvės dangtį iki bus norimo tirštumo.


Tokį troškinį galima skaniai valgyti vieną arba patiekti su virtais ryžiais.




admin · 2020-04-20 06:00 · 475 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt