AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 660 mililitrų pieno
180 gramų kvietinių miltų
150 gramų morkų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai rudojo cukraus (arba balto)
2 šaukštai razinų (geltonų ar rudų)
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštas vanilės ekstrakto ( arba vanilinio cukraus)
0.5 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio druskos (smulkios)
pagal poreikį sviesto (kepimui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morkas nulupame, supjaustome dideliais gabalėliais ir sudedame į kokteilinę arba maisto trintuvą. Sutriname iki vientisos masės. Po to supilame pieną, vanilę, sudedame razinas, įmušame kiaušinį sutriname iki vientisos masės.
2.
Viename dubenyje sumaišome miltus, rudąjį cukrų (arba baltąjį cukrų), kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
3.
Į miltų mišinį supilame sutrintas morkas ir aliejų. Lengvai išmaišome su šluotele arba šaukštu. Tešlą reikėtų maišyti kuo įmanoma trumpiau, kitu atveju blynai bus kieti ir subliuškę. Tereikia, kad sausi ingredientai susijungtų su šlapiais (gali netgi likti šiek tiek miltų gumulėlių).
4.
Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies. Kai keptuvė įkaista, patepame sviestu ir pilame vieną samtelį tešlos į keptuvės vidurį. Blyną apverčiame plona mentele, kuomet ant paviršiaus atsiranda mažos skylutės. Blyną kepame iš abiejų pusių, kol gražiai parunda. Taip iškepame visus blynus. Jei naudojate didelę keptuvę, tuomet galite kepti kelis blynus vienu metu. Po kiekvieno kepimo keptuvę patepame sviestu. Blynus patiekiame su mėgstama uogiene, sirupu, vaisiais ar riešutais.
Patarimai:
•
Šie blynai labai skanūs pagardinti klevų sirupu ir graikiniais riešutais.