TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Itališkas pomidorinis vištienos troškinys "Cocciatore"
Itališkas pomidorinis vištienos troškinys Cocciatore

Porcijų skaičius: 5

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
800 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (arba šviežių pomidorų)
200 gramų vyšninių pomidorų (galima keisti paprastais pomidorais)
700 gramų vištų blauzdelių (6-8 )
250 gramų pievagrybių
150 mililitrų raudono vyno (galima nedėti)
100 gramų juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas raudonosios paprikos (nedidelės)
1 vienetas geltonosios paprikos (nedidelės)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas aitriosios paprikos (jei mėgstatė aitriau)
6 skiltelės česnako
5 vienetai čiobrelių šakelių
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštelis džiovintų petražolių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovintų bazilikų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištieną nuplauname, nusausiname, pagal skonį įtriname druska bei pipirais.

2.
Raudoną ir geltoną paprikas supjaustome kubeliais, o pievagrybius, aitriąją papriką ir morkas - riekelėmis.

3.
Gilioje troškinimui skirtoje keptuvėje (arba storadugniame puode) įkaitiname šiek tiek aliejaus ir apkepame smulkiai supjaustytą svogūną iki suminkštės ir bus skaidrus.

4.
Dedame smulkiai kapotą česnaką ir maišydami kepame dar 30 sekundžių.

5.
Dedame paprikas, morkas, pievagrybius ir džiovintas prieskonines žoleles. Kepame apie 5 minutes ant vidutinės kaitros, kol daržovės pradės minkštėti.

6.
Pastumiame daržoves į kraštus, įpilame dar šiek tiek aliejaus ir apkepame vištieną iš abiejų pusių, kol įgaus auksinį atspalvį. Jeigu keptuvėje mažai vietos, vištieną apkepkite atskirame inde ir tada sudėkite prie daržovių.

7.
Pilame vyną ir kaitiname ant silpnos ugnies 5-6 minutes.

8.
Dedame smulkintus konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, vyšninius pomidoriukus (jeigu didesni - galima juos perpjauti pusiau). Jeigu naudotumėte šviežius pomidorus, juos pirmiausia nulupkite (įpjaukite galus kryžiuku, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite minutę - odelės atšoks) ir susmulkinkite.

9.
Uždengiame dangčiu ir troškiname apie 30-40 minučių ant silpnos kaitros. Nepamirškite karts nuo karto pamaišyti.

10.
Dedame alyvuoges, čiobrelį (vieną šakelę galite atsidėti papuošimui) ir troškiname dar 10 minučių.

11.
Paragaujame, pagardiname druska ir pipirais, jeigu reikia.

12.
Patiekdami galime dar pagardinti šviežiomis petražolėmis ir čiobrelio šakele.

13.
Troškinį skanaujame vieną arba su pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona.pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona.


Patarimai:

Šiam troškiniui galite naudoti ir kitokias vištienos dalis - sparnelius, krūtinėlę, ketvirčius.




admin · 2020-04-21 18:00 · 333 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt