TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 17:28
Šventiškas varškinės tešlos pyragas su lašiša ir špinatais
Šventiškas varškinės tešlos pyragas su lašiša ir špinatais

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
240 gramų miltų
200 gramų grūdėtos varškės
100 gramų sviesto
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Įdarui:
700 gramų lašišos faršas
200 gramų šaldytų špinatų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Viršui:
200 gramų grietinėlės (naudojau liesą)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sūrio (tarkuoto)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Grūdėtą varškę pertrinti per sietelį, įdėti supjaustytą sviestą, druską, miltus su kepimo milteliais ir suminkyti tešlą. Įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių.

2.
Įdarui iš šaldiklio išimkite špinatus, kad jie atsileistų. Svogūną supjaustyti ir pakepinti su aliejumi, kol gražiai pageltonuos.

3.
Į kitą švarią keptuvę, be jokių riebalų, sudėti lašišos faršą ir vos kelias minutes patroškinti, kol pradės šviesėti. Tada jį perdėkite į sietelį, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis ir jis atvėstų. Paskui į faršą įmaišykite kepintus svogūnus, smulkintas petražolės su krapais, įberkite druskos, pipirų.

4.
Pastovėjusią tešlą iškočiokite, įdėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, padarykite iš tešlos kraštus apie 5,5 - 6 centimetrų aukščio. Sudėkite paruoštą lašišos faršą, po to sluoksnį špinatų ir užpilkite ant jų išplaktus su grietinėle kiaušinius. Galiausiai pabarstykite tarkuotu sūriu.

5.
Kepkite 180 - 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. apie 40 - 45 minutes.




admin · 2020-04-27 09:01 · 490 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt