AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
240 gramų miltų
200 gramų grūdėtos varškės
100 gramų sviesto
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Įdarui:
700 gramų lašišos faršas
200 gramų šaldytų špinatų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Viršui:
200 gramų grietinėlės (naudojau liesą)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sūrio (tarkuoto)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Grūdėtą varškę pertrinti per sietelį, įdėti supjaustytą sviestą, druską, miltus su kepimo milteliais ir suminkyti tešlą. Įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių.
2.
Įdarui iš šaldiklio išimkite špinatus, kad jie atsileistų. Svogūną supjaustyti ir pakepinti su aliejumi, kol gražiai pageltonuos.
3.
Į kitą švarią keptuvę, be jokių riebalų, sudėti lašišos faršą ir vos kelias minutes patroškinti, kol pradės šviesėti. Tada jį perdėkite į sietelį, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis ir jis atvėstų. Paskui į faršą įmaišykite kepintus svogūnus, smulkintas petražolės su krapais, įberkite druskos, pipirų.
4.
Pastovėjusią tešlą iškočiokite, įdėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, padarykite iš tešlos kraštus apie 5,5 - 6 centimetrų aukščio. Sudėkite paruoštą lašišos faršą, po to sluoksnį špinatų ir užpilkite ant jų išplaktus su grietinėle kiaušinius. Galiausiai pabarstykite tarkuotu sūriu.
5.
Kepkite 180 - 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. apie 40 - 45 minutes.