AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas jaučio žandų
600 mililitrų raudono vyno (naudojau Vin de Bourgogne)
4 vienetai morkų
3 vienetai svogūnų
250 gramų rudųjų pievagrybių
150 gramų sūdytų lašinių
4 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai pomidorų pastos
4 skiltelės česnako
1 šaukštas cukraus
1 vienetas lauro lapų
pagal skonį druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jaučio žandus nusausiname, pašaliname plėves ir supjaustome 5-6 cm pločio kubeliais.
2.
Mėsą dedame į plastikinį maišelį, beriame miltus, maišelį pripildome oro ir jo turinį gerai išpurtome. Mėsa iš visų pusių turi pasidengti miltais.
3.
Pasirinkite sunkų storapadį puodą. Tame pačiame puode, kuriame troškinsite mėsą, apkepinkite smulkintus lašinukus. Spirgus išimkite, riebalus palikite.
4.
Riebaluose apkepinkite miltuotus jaučio žandų gabaliukus. Gabaliukai turi apskrusti, o viduje mėsa likti žalia. Apkepusius gabaliukus dedame į dubenį su spirgais.
5.
Į riebalus beriame smulkintus svogūnus, morkas, pievagrybius, pusiau pjautas česnako skilteles. Maišydami kepiname 2 min. .Toliau beriame cukraus ir dar kepiname 1 min. Pasūdome ir kepiname 3-5 minutes.
6.
Jeigu puode susidarė daug riebalų, galite juos nupilti. Sumažiname liepsną iki mažesnės nei vidutinė ir į apskrudusį puodą su daržovėmis pilame vyną, dedame pomidorų pastą ir užviriname. Maišome mentele ir kepiname 3-5 minutes.
7.
Dabar atgal į puodą keliauja spirgai ir jaučio žandų gabaliukai. Įdedame lauro lapą. Mėsa turi būti panardinta skystyje. Uždengiame puodą ir ant mažos kaitros troškiname apie 4 valandas. Tikrinkite, nes puodai ir mėsa nėra vienodi. Gal jau po 3 valandų mėsa bus minkšta. Gerai ištroškinti jaučio žandų gabaliukai tiesiog byra juos pasėmus.
8.
Labai tinka valgyti su bulvių koše. Skanaus!!!