AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
550 gramų miltų
300 gramų pieno
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
30 gramų sviesto
25 gramai šlapių mielių (arba 7 gramų sausų)
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
4 vienetai obuolių
0.5 stiklinės aviečių
2 šaukštai rudojo cukraus
30 gramų sviesto
Viršui:
80 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai pieno
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildyti su sviestu, cukrumi ir druska iki 40 C laipsnių. Suberti pusę miltų, mieles ir išmaišyti. Palikti 30 minučių pastovėti šiltai, tuomet įmušti kiaušinį ir suberti likusius miltus. Miltų berti tiek, kad tešla būtų elastinga ir minkšta. Palikti tešlą pridengus, kad pakiltų, kol padvigubės.
2.
Įdarui obuolius nulupti ir susmulkinti mažais gabalėliais, avietėms nuimti kotukus.
3.
Pakilusią tešlą iškočioti į didelį lakštą, apiberti avietėmis, cukrumi ir mažais sviesto gabalėliais.
4.
Susukti lakštą su įdaru į ritinėlį ir supjaustyti 5 centimetrų gabalėliais. Sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, paliekant tarpus. Palikti, kad pakiltų 30 minučių. Aš naudojau dvi apvalias 20 cm skersmens formas.
5.
Kiaušinio trynį atskirti nuo baltymo. Trynį išmaišyti su pienu ir aptepti bandelių viršų. Galima apiberti cukraus pudra, kad gražiai apskrustų. Baltymą sumaišyti su cukraus pudra.
6.
Dėti bandeles į neįkaitintą orkaitę, nustatyti, kad įkaistų iki 185 C laipsnių ir kepti apie 40 minučių. Ištrauktas karštas bandeles aplieti glajumi ir leisti atvėsti.