AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (didesnių)
150 gramų džiovintų žirnių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žirnius iš vakaro užpilti šaltu vandeniu - vandens pilti tiek, kad būtų maždaug 2 cm vandens virš žirnių. Palikti išbrinkti.
2.
Išbrinkusius žirnius su visu vandeniu dėti į puodą ir apie 30 minučių virti, kol ims minkštėti.
3.
Bulves nuskusti, supjaustyti gana smulkiais (apie 2*2 cm) kubeliais, sudėti prie verdamų žirnių, jei neapsemia bulvių, pilti dar kiek vandens. Virti apie 10 - 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
4.
Vandenį nupilti, palikant šiek tiek ant dugno, pagardinti druska ir pipirais. Sugrūsti. Skanaus!
Patarimai:
•
Nemirkytus žirnius reikėtų virti apie 1.5 - 2 valandas.