AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 700 gramų varškės (geriau sausesnės)
4 vienetai kiaušinių
8 šaukštai miltų
6 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 litras aliejaus (kepimui)
pagal poreikį cukraus pudros (pabarstymui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Varškę ištrinti su cukrumi. Įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir berti į varškę. Išmaišyti šaukštu. Tešla turi būti tiršta, sunkiai maišoma šaukštu. Jei maišosi labai lengvai (jei naudojate drėgnesnę varškę), berti dar truputį miltų.
3.
Giliame puode įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Aliejus neturi būti pernelyg karštas, kitaip spurgos greitai apskrus, bet neiškeps iš vidaus. Jei aliejus nebus pakankamai įkaitęs, spurgos prigers daug aliejaus. Geras būdas patikrinti aliejaus kaitrą: įdėti vieną spurgą, ji turi greitai iškliti į paviršių, bet aliejus neturi rūkti ir skleisti dūmų.
4.
Šlapiu šaukštu atgnybti tešlos ir drėgnais delnais formuoti apvalią spurgą ir iškart mesti į karštą aliejų. Taip formuoti kiekvieną spurgą. Virti aliejuje, kol paruduos.
5.
Iš aliejus spurgas išgriebti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Pravėsusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!