AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų varškės (naudoju 9 proc. iš maišelių)
360 gramų sausainių (tinka bet kokie mėgiami, ne per kieti)
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau “Rududu“, bet galima gamintis patiems)
200 gramų sviesto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužau rankomis į posmulkius gabalėlius.
2.
Varškę, kubeliais supjaustytą sviestą ir Rududu sudedu į dubenį. Blenderiu viską sutrinu iki vientisos masės, kad nesijaustų varškės grūdelių.
3.
Į varškės masę suberiu sausainius ir gerai išmaišau.
4.
Krečiu į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir šaukštu gerai paspaudžiu, kad neliktų tarpų. Dedu į šaldytuvą nakčiai.
5.
O tada pjaustau riekelėmis ir mėgaujamės! Jeigu norisi žavingiau, prieš patiekiant galima apšlakstyti tirpinti šokoladu ir pašildytu Rududu (kad lengviau šlakstytųsi, jį sumaišau su trupučiu pieno arba grietinėlės).
Patarimai:
•
Sausainius paprastai naudoju arba naminius sviestinius, arba pirktinius “mėsmalės“ tipo, pažiūrėdama, kurių geresnė sudėtis. Bet puikiai tinka ir Gaidelis, avižiniai ar digestive tipo sausainiai.
•
Jeigu neturite kekso formos, tinginį galite formuoti be jos - sukrėskite masę ant kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės ir rankomis suformuokite “dešrą“. Ją pridenkite popieriumi arba plėvele ir dėkite į šaldytuvą.