TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Gaivus trapios tešlos pyragas su avietėmis
Aviečių pyragas

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 gramų miltų
150 gramų sviesto (šalto)
2 šaukštai vandens (šalto)
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 vienetas kiaušinių trynių (aptepimui)
Įdarui:
400 gramų aviečių
70 gramų cukraus
50 gramų krakmolo

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui uogos sumaišomos su cukrumi ir krakmolu.

2.
Tešlai šaltą sviestą įtarkuoti į miltus, berti cukrų ir druską ir suminkyti vientisą tešlą. Vandens pilti po šaukštą, kol tešla sulips. Tešlą susukti į kamuoliuką ir valandą laikyti šaldytuve.

3.
Atvėsusią tešlą iškočioti ir 2/3 tešlos įkloti į 18cm kepimo skardelę. Suberti avietes ir viršų uždengti likusios tešlos juostelėmis. Tešlą patepti kiaušinio trynio plakiniu.

4.
Kepti iš anksto įkaitintoje 180 C orkaitėje apie 30 - 40 min. Atvėsinti.




admin · 2020-05-14 18:01 · 474 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt