TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 20:43
Transilvanijos obuolių pyragas
Transilvanijos obuolių pyragas

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių (formai)
pagal poreikį riebalų (formai)
Įdarui:
800 gramų obuolių
80 gramų cukraus
50 gramų džiovintų slyvų (arba razinų)
50 gramų romo (ar kitokio gėrimo)
Pagrindui:
180 gramų kvietinių miltų
90 gramų sviesto
60 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal skonį vanilinio cukraus
Užpilui:
2 vienetai kiaušinių
40 gramų cukraus
30 gramų sviesto
30 gramų romo (ar kitokio gėrimo)
Sulaistymui:
20 gramų romo (ar kitokio gėrimo)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui obuolius nulupti, pašalinti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis.

2.
Į dubenį sudėti obuolius, pasmulkintas džiovintas slyvas, suberti cukrų, supilti romą, gerai viską išmaišyti. Uždengti ir palikti mažiausiai 2 val. Geriau visai nakčiai. Kartas nuo karto pamaišyti.

3.
Pagrindui į dubenį suberti miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius ir sudėti minkštą sviestą. Išmaišyti, patrinti tarp pirštų, kad susidarytų drėgni trupiniai.

4.
Nupilti susidariusį įdaro sirupą ir atidėti - jo dar reikės.

5.
22 cm skersmens formą ištepti riebalais, dugną iškloti kepimo popieriumi, šonus pabarstyti džiūvėsėliais. Suformuotus trupinius suberti į formą, suformuoti nedidelius kraštelius, švelniai paspausti. Sudėti įdaro obuolius ir razinas, užpilti 2 šaukštais susidariusio obuolių sirupo.

6.
Užpilui sviestą ištirpinti, suberti cukrų, išmaišyti. Įmušti kiaušinius, lengvai paplakti. Supilti romą ir viską sumaišyti.

7.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Tada pyragą ištraukti iš orkaitės ir aplieti užpilu. Dar kepti apie 15 min.

8.
Sulaistymui likusį nuo obuolių sirupą sumaišyti su 20 g romo.

9.
Užpilti ant iškepto karšto pyrago. Palikti, kad susigertų ir atšaltų.




admin · 2020-05-15 21:00 · 482 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt