AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 vienetas žiedinių kopūstų (didesnio)
200 mililitrų pieno
150 gramų fermentinio sūrio
50 gramų sviesto
2 šaukštai miltų (su nedideliu kaupeliu)
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žiedinius kopūstus išskirstyti žiedynais. Nuplikyti verdančius vandeniu ir nuvarvinti.
2.
Prikaistuvyje ištirpinti sviestą, berti miltus, maišyti, kol miltai šiek tiek pabrinks. Po truputį, dalimis, nuolat maišant, pilti pieną. Pagardinti druska ir pipirais. Kaitinti, nuolat maišant, kol padažas pradės virsnoti ir sutirštės.
3.
Į indą (naudoju maždaug 20*20 cm dydžio keramikinę) sudėti žiedinį kopūstą, užpilti padažu ir išmaišyti.
4.
Sūrį sutarkuoti. Pusę sūrio užberti ant viršaus ir išmaišyti. Likusį sūrį pabarstyti ant viršaus.
5.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes. Iškepusį išimti iš orkaitės ir palikti kelias minutes atvėsti ir sutvirtėti.