AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų kiaulienos sprandinės
100 mililitrų burokėlių sulčių
100 gramų svogūnų
30 gramų aliejaus
30 gramų petražolių
20 gramų česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruošiamas marinatas šašlykui: susmulkinamas česnakas, sudedami juostelėmis pjaustyti svogūnai, smulkinti žalumynai, pagardinama druska ir pipirais. Supilamos burokėlių sultys, aliejus ir viskas išmaišoma.
2.
Sprandinė supjaustoma stambiais kubeliais ir sudedama į marinatą. Gerai išmaišoma, kad pasidengtų marinatu. Viskas minkoma rankomis apie 10 minučių.
3.
Paruošta sprandinė suveriama ant iešmo ir kepama grilyje, vis pavartant apie 20-25 minutes. Kas 5 minutes šašlykai patepami marinato likučiais.
4.
Iškeptas šašlykas paskaninamas druska ir pipirais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia .
•
Šalia šašlyko aš patiekiau grilyje keptų burokėlių - burokėlius dėjau ant žarijų ir kepiau apie 50 minučių. Iškepusius apipjausčiau, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir pagardinau druska.
•
Šalia taip pat tinka patiekti greitai marinuotų daržovių. Aš pasmulkinau 100g jaunų svogūnų ir 100g rabarbarų, tada juos užpyliau karštu marinatu, paruoštu pakaitinus 50 ml balto vyno acto, 50 g cukraus ir 50 g beržų sulos. Marinate palaikiau apie valandą.
•
Prie šašlyko patiekiau šį agurkų padažą .