TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Sprandinės šašlykas, marinuotas su burokėlių sultimis

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
600 gramų kiaulienos sprandinės
100 mililitrų burokėlių sulčių
100 gramų svogūnų
30 gramų aliejaus
30 gramų petražolių
20 gramų česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruošiamas marinatas šašlykui: susmulkinamas česnakas, sudedami juostelėmis pjaustyti svogūnai, smulkinti žalumynai, pagardinama druska ir pipirais. Supilamos burokėlių sultys, aliejus ir viskas išmaišoma.

2.
Sprandinė supjaustoma stambiais kubeliais ir sudedama į marinatą. Gerai išmaišoma, kad pasidengtų marinatu. Viskas minkoma rankomis apie 10 minučių.

3.
Paruošta sprandinė suveriama ant iešmo ir kepama grilyje, vis pavartant apie 20-25 minutes. Kas 5 minutes šašlykai patepami marinato likučiais.

4.
Iškeptas šašlykas paskaninamas druska ir pipirais.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia .


Šalia šašlyko aš patiekiau grilyje keptų burokėlių - burokėlius dėjau ant žarijų ir kepiau apie 50 minučių. Iškepusius apipjausčiau, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir pagardinau druska.


Šalia taip pat tinka patiekti greitai marinuotų daržovių. Aš pasmulkinau 100g jaunų svogūnų ir 100g rabarbarų, tada juos užpyliau karštu marinatu, paruoštu pakaitinus 50 ml balto vyno acto, 50 g cukraus ir 50 g beržų sulos. Marinate palaikiau apie valandą.


Prie šašlyko patiekiau šį agurkų padažą .




admin · 2020-05-29 06:00 · 456 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt