TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Jautienos širdelių salotos

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų jautienos širdies
100 gramų salotų (lapų)
2 vienetai pomidorų
30 mililitrų sezamų aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Patiekiant:
1 vienetas čiabatos (arba kitokios minkštos duonelės)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jautienos širdį supjaustyti plonomis juostelėmis. Apibarstyti druska, pipirais ir pakepinti ant įkaitinto aliejaus.

2.
Pomidorus perpjauti išilgai pusiau, pabarstyti druska ir pipirais. Jeigu turite galimybę, riekeles trumpai apkepinkite grilyje arba ant grilio keptuvės.

3.
Salotų lapus dedame į didelę lėkštę, ant salotų - pakepintas pomidorų puseles. Ant viršaus - širdies juosteles.

4.
Viską apšlakstyti sezamų aliejumi, pagardinti druska ir pipirais.

5.
Šalia patiekiame alyvuogių aliejų, sumaišytą su druska bei pipirais, ir paskrudintas duonelės riekeles (jas galite paskrudinti grilyje ar tiesiog sausoje keptuvėje, ar gerai įkaitintoje orkaitėje).


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2020-05-29 09:00 · 420 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt