TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Mielinis pyragas "Babka" - šventiškas, žavingas ir skanus!
Babka mielinis pyragas su įdaru šokoladu

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
270 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių (nedidelių)
75 gramai sviesto (minkšto)
60 mililitrų vandens (šilto)
50 gramų cukraus
0.5 šaukšto sausų mielių
1/4 šaukštelio druskos
šiek tiek aliejaus (aptepimui)
Įdarui:
120 gramų šokolado
60 gramų sviesto
25 gramai cukraus pudros
15 gramų kakavos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai miltus, cukrų ir mieles išmaišyti. Įmušti kiaušinius ir supilti vandenį. Maišyti mentele iki vientisos tešlos.

2.
Į tešlą berti druską, dalimis dėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir minkyti, kol sudėsite visą, o tešla bus minkšta ir puri.

3.
Tešlą dėti į aliejumi išteptą indą, aptepti ir tešlos paviršių, uždengti maistine plėvele ir pernakt dėti į šaldytuvą.

4.
Įdarui šokoladą ištirpinti su sviestu, cukraus pudra ir kakava garų vonelėje. Išmaišyti iki vientisumo.

5.
Tešlą iškočioti ant miltuoto paviršiaus iki maždaug 35*25 stačiakampio. Tolygiai aptepti įdaru. Tešlą per įlgąją kraštinę susukti į vyniotinį, galus švelniai užspausti. Vyniotinį dėti siūle į apačią, perpjauti išilgai perpus.

6.
Dvi dalis sudėti vieną šalia kitos taip, kad prapjautos dalys žiūrėtų į viršų. Galus sujungti tarpusavyje, šiek tiek paspaudžiant. Tuomet iš dviejų dalių pinti "kasą", dedant vieną dalį ant kitos.

7.
Kepimo formą (naudojau 23*10 cm) aptepti aliejumi. Į formą atsargiai perkelti pynę. Galite pynę sukti ant kepimo popieriaus, o tuomet su visu popieriumi dėti į formą, tuomet nereikės formos papildomai tepti aliejumi. Jei pynės kraštai per ilgi, juos šiek tiek paspausti, ar užlenkti, kad pynė tilptų į formą.

8.
Pridengti maistine plėvele ir palikti valandėlę šiltai pastovėti.

9.
Plėvelę nuimti ir pynę kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Patiktinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ir ištraukus jis sausas, reiškia, kad pynė jau iškepė. Jei aplipęs tešlą - kepti dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinti.

10.
Iškepusią palikti šiek tiek atvėsti formoje, tuomet išimti ir galima valgyti!




admin · 2020-05-30 12:00 · 272 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt