AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
270 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių (nedidelių)
75 gramai sviesto (minkšto)
60 mililitrų vandens (šilto)
50 gramų cukraus
0.5 šaukšto sausų mielių
1/4 šaukštelio druskos
šiek tiek aliejaus (aptepimui)
Įdarui:
120 gramų šokolado
60 gramų sviesto
25 gramai cukraus pudros
15 gramų kakavos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai miltus, cukrų ir mieles išmaišyti. Įmušti kiaušinius ir supilti vandenį. Maišyti mentele iki vientisos tešlos.
2.
Į tešlą berti druską, dalimis dėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir minkyti, kol sudėsite visą, o tešla bus minkšta ir puri.
3.
Tešlą dėti į aliejumi išteptą indą, aptepti ir tešlos paviršių, uždengti maistine plėvele ir pernakt dėti į šaldytuvą.
4.
Įdarui šokoladą ištirpinti su sviestu, cukraus pudra ir kakava garų vonelėje. Išmaišyti iki vientisumo.
5.
Tešlą iškočioti ant miltuoto paviršiaus iki maždaug 35*25 stačiakampio. Tolygiai aptepti įdaru. Tešlą per įlgąją kraštinę susukti į vyniotinį, galus švelniai užspausti. Vyniotinį dėti siūle į apačią, perpjauti išilgai perpus.
6.
Dvi dalis sudėti vieną šalia kitos taip, kad prapjautos dalys žiūrėtų į viršų. Galus sujungti tarpusavyje, šiek tiek paspaudžiant. Tuomet iš dviejų dalių pinti "kasą", dedant vieną dalį ant kitos.
7.
Kepimo formą (naudojau 23*10 cm) aptepti aliejumi. Į formą atsargiai perkelti pynę. Galite pynę sukti ant kepimo popieriaus, o tuomet su visu popieriumi dėti į formą, tuomet nereikės formos papildomai tepti aliejumi. Jei pynės kraštai per ilgi, juos šiek tiek paspausti, ar užlenkti, kad pynė tilptų į formą.
8.
Pridengti maistine plėvele ir palikti valandėlę šiltai pastovėti.
9.
Plėvelę nuimti ir pynę kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Patiktinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ir ištraukus jis sausas, reiškia, kad pynė jau iškepė. Jei aplipęs tešlą - kepti dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinti.
10.
Iškepusią palikti šiek tiek atvėsti formoje, tuomet išimti ir galima valgyti!