TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Pomidorinis vieno puodo jautienos ir daržovių troškinys

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
450 gramų jautienos (naudojome Krekenavos Grynuoliai)
400 gramų konservuotų pomidorų
400 mililitrų sultinio
2 vienetai morkų
2 saujos pievagrybių (nebūtina)
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
pagal skonį prieskonių jautienai
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jei jautienos gabalėliai dideli, perpjaukite juos pusiau.

2.
Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Didesnėje kaitroje apkepkite jautienos gabalėlius iš visų pusių – taip užrakinsite mėsos sultis. Po to sudėkite į puodą.

3.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Riekelėmis supjaustykite pievagrybius.

4.
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa, apkepkite apkepkite svogūnus, kol suminkštės, sudėkite česnaką ir pakepkite keliolika sekundžių, kol paskleis aromatą. Dėkite pievagrybius ir pakepinkite, kol šiek tiek susileis. Sudėkite ant mėsos.

5.
Morkas pjaustykite stambesniais griežinėliais ir sudėkite į puodą.

6.
Užpilkite sultiniu ir konservuotais pomidorais. Įberkite druskos, prieskonių. Puodą uždenkite dangčiu, jei tinkamo neturite, uždenkite folija.

7.
Troškinkite iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 - 2.5 valandas, kol mėsa išsitroškins ir suminkštės.

8.
Paragaukite, jei mėsa dar nėra norimo minkštumo, galite dar pratęsti troškinimą, kol mėsa bus pakankamai minkšta.


Patarimai:

Tokį troškinį galite troškinti tiek uždengtame puode ant viryklės (pačia silpniausia kaitra), tiek orkaitėje.


Troškinį rekomenduojame patiekti su bulvių koše, tačiau tiks ir ryžiai ar kitoks mėgstamas garnyras.


Jei naudosite labai rūgščius pomidorus, dėkite daugiau morkų.




admin · 2020-06-02 09:00 · 417 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt